StoryEditor

Oni su otjerali Kovača: Najveći je pritisak dolazio iz svlačionice

Piše D  /  11.11.2019., 09:11h

Postojale su struje unutar momčadi koje su htjele da Kovač ode. U skladu s tim čelništvo kluba je reagiralo, rekao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness koji nije pokazao nimalo žalosti za odlaskom hrvatskog trenera Nike Kovača, pišu 24sata.

Niko Kovač je nakon višemjesečnih trakavica i borbe s ‘unutarnjim demonom‘ na kraju ipak popustio. Naravno, ne radi se o bolesti u njemu, već o bolesti unutar svlačionice. Teško je bilo biti kapetan broda kojeg posada ne sluša, a onaj najiskusniji mornar uz sebe ima dio posade koja ga podržava. Upravo je to bio Thomas Müller.

No, o odnosu Kovača i Müllera već se mnogo pisalo, a njemački je Bild otkrio nove detalje loših odnosa u Bayernovoj svlačionici. Naime, prema njihovim informacijama uz Müllera je bio još kvartet Jerome Boateng, Javier Martinez, Thiago Alcantara i David Alaba. Sve su to redom iskusniji igrači Bayerna koji su odlučili stati iza kolege, a ne iza trenera.

- Najveći pritisak dolazio je iz svlačionice, od samih igrača. Uvijek sam za komunikaciju i diskusiju, igrači mogu izražavati svoje mišljenje, ali na kraju o otkazima odlučuje uprava kluba - pokušao je svoju poruku ublažiti Hoeness.

Otpor je ipak bio prejak, a za ‘mir u kući‘ Kovač je gospodski odstupio. Bayern je ipak prevelika ljubav da bi se preko Kovačevih leđa još neko vrijeme lomila sudbina kluba koji trenutno i nije u najboljem stanju. 

Iako se pretpostavljalo kako se Kovač nema ni s Neuerom, kapetan Bayerna nije se želio miješati u klanove u svlačionici. Mladići poput Goretzke, Sülea, Kimmicha, Gnabryja, Comana, Tolissa stali su uz Roberta Lewandowskog i bili onaj dio svlačionice koji su bili ‘pokret nesvrstanih‘, prenose 24sata.

Tako veći dio svlačionice zapravo i nije želio odlazak Kovača, ali manjina je ovaj put pobijedila. No, Niko sad ima priliku za nove izazove i dokazivanje kako je Bayern, ipak, pogriješio. Možda baš u Premierligi...

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:12