StoryEditor

"Oni koji su trebali raditi na otkrivanju ubojica mog sina, rade suprotno"

Piše D  /  21.04.2021., 08:04h

Vrećo, je kako su naveli iz Tužiteljstva zaražen koronavirusom, zbog čega nije u mogućnosti prisustvovati pretresu. U dopisu koji upućen sudu, navodi se i da je trenutno upražnjeno sedam radnih mjesta u banjalučkom Okružnom tužiteljstvu, kao i da je dio tužitelja na godišnjem odmoru, zbog čega nisu u mogućnosti naći adekvatnu zamjenu za zaraženog tužitelja Vreću.

Prije početka suđenje, ispred suda okupljeni aktivisti grupe “Pravda za Davida”, su poručili da je ovo suđenje apsurdno, upravo zato što tužbu zastupa Dalibor Vrećo, čije se ime dovodi u vezu sa zataškavanjem istrage o ubojstvu Davida Dragičavića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičević u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao je da je ovo još jedna u nizu sramnih i montiranih predstava pravosudnih institucija RS-a.

"Potvrđuje se ono što tvrdim ja, grupa PzD i moj odvjetnik Ifet Feraget od prvog dana da oni koji su trebali raditi na otkrivanju ubojica moga sina, da upravo rade suprotno i sve čine da zaštite iste.

Još jedna potvrda da tužiteljstvo BIH treba hitno da reagira i da završi ovu agoniju koja traje preko tri godine. Dalibor Vrećo a i svi ostali koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu moga sina pod hitno moraju biti uhićeni i procesuirani, jer svaki njihov dan na slobodi mi smo dalje od pravde.

Vrijeme je da Tužiteljstvo BIH konačno pokaže snagu da se obračuna sa pravosudnom mafijom u oba entiteta. Pravda za Davida i Dženana", kazao je Davor.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:53