StoryEditor
Mostar

One Billion Rising: Plesom protiv nasilja nad ženama

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  24.02.2022., 16:29h
U Mostaru na Španjolskom trgu održao se plesni performans u okviru kampanje protiv nasilja nad ženama „One Billion Rising“. Svojim plesom su poslale snažnu poruku ženama koje trpe nasilje.
image

Tea Katica

N. TURIć - Dnevnik.ba
„Danas smo se okupili na Španjolskom trgu povodom kampanje One Billion Rising. Kampanja se u svijetu obilježava 14. veljače. Nažalost mi smo u Mostaru 14. veljače bili spriječeni zbog vremenskih neprilika, ali zato smo tu danas“, rekla je Tea Katica, suorganizatorica iz udruge Centar za razvoj i edukaciju Hera.

Istaknula je kako kampanja protiv nasilja nad djevojčicama i ženama ima veliku plesnu podršku od plesnih studija iz Mostara. 

image

One Billion Rising

N. TURIć - Dnevnik.ba

„Tu su s nama plesni studio Flash Mostar, B Dance, Zrinjski, Erigo, Mostarske mažoretkinje i plesni studio Koreleva. Današnji program je zamišljen na taj način da se izvede jedna zajednička globalna koreografija na pjesmu Break the chains što znači prekinimo šutnju, lanac nasilja i progovorimo o tome, te ukažimo na taj društveni problem“, kazala je Katica. 

image

One Billion Rising

N. TURIć - Dnevnik.ba

Dodala je kako će nakon zajedničke koreografije svaki plesni studio izvesti svoju individualnu koreografiju. Zatim će posjetitelji moći pogledati ples na svili kako bi tu jednu priču jako lijepo zaokružio. 

„Mostar je od 2012. godine uključen u ovu kampanju koja se uspješno realizira. Nažalost prošle godine je One Billion Rising bio online zbog pandemije koja se pojavila u svijetu“, rekla je Katica. 

image

One Billion Rising

N. TURIć - Dnevnik.ba

Ističe kako se na ovakav projekt treba uključiti što više građana, te da će u ožujku kao dio ove kampanje održati interaktivna radionica za srednjoškolce gdje će teme biti nasilje i nenasilje. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:36