Article_Top_970x250

Omiljeni kum mudžahedina Kovaču: Dosta vas je više, Hrvatska promovira fašizam

kroatofobija

Omiljeni kum mudžahedina Kovaču: Dosta vas je više, Hrvatska promovira fašizam

kol 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač nije prvi koji se brine o BiH, dok Hrvatska promovira fašističke ideje, te podržava i štiti zločince, rekao je zastupnik SDA u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović komentirajući prijedlog Mire Kovača o potrebi unitarizacije BiH i stvaranju Bošnjačkog entiteta.

“Dok se pametni integriraju, Kovač bi pravio političke podjele u BiH pod plaštom brige za Hrvate, a u stvari brine samo o HDZ Hrvatima, što i jeste politika i HDZ-a BiH i zvaničnog Zagreba za čije interese i radi HDZ BiH. Po tko zna koji put ponavljam – najviše će i Srbija i Hrvatska učiniti za BiH i njene građane i narode ako nas ostave na miru”, kategoričan je Mehmedović.

Kako ističe, bila dva ili tri entiteta i mnoštvo izbornih jedinica “podjednako će nas u BiH trovati hrvatski otpad u Trgovskoj gori, kao i to da će Hrvatska i dalje ignorirati zahtjeve BiH za vraćanje imovine, za uspostavu međudržavne granice, za naknadu za potopljeno zemljište EP RH itd”.

“Svejedno je pljačkaju li nas ili truju u dva ili više entiteta, šteta po naš narod je ista”, rekao je Mehmedović.

Na kraju razgovora, hrvatskim dužnosnicima uputio je oštru poruku: “Dosta vas je više, i vašeg izigravanja EU vrijednosti”.

Inače, Mehmedović je poznat i kao omiljeni kum mudžahedina koji su ratovali u BiH na strani bošnjačke ARBiH.

Dnevnik.ba