StoryEditor

Ombudsmeni otvorili šest predmeta u "slučaju Dragičević"

Piše D  /  11.01.2019., 01:01h

Podsjetio je da su po službenoj dužnosti 10. svibnja prvi put otvorili predmet "Dragičević" te da je nedugo zatim inicirao razgovor s ocem stradalog mladića, kao i koje informacije su tražili od policije, tužiteljstve i drugih institucija te naglasio da nastavljaju pratiti istragu, prenosi Fena.

Kada su u pitanju događaji od 25. prosica 2018.godine, otvorili su, kaže, četiri nova predmeta, od toga jedan po zahtjevu Transparency internationala u BiH, jedan o sudjelovanju djece na okupljanju te po pitanju jesu li ranije prijavljeni skupovi grupe Pravda za Davida, zatim tko je privođen od građana, zadržavan u pritvoru, kakvo je bilo ponašanje prema tim osobama, kao i o informacijama o maltretiranju novinara.

Nakon toga se, kaže, dogodio 30.prosinac, te su Ombudsmeni ponovo otvorili novi predmet i zatražili od nadležnih podatke tko je tada priveden od građana i sve drugo što se događalo.

Podatke su, precizirao je, tražili ponovno i od policije i tužiteljstva.

- Duboko smo involvirani u ovaj slučaj o kojem policija i tužiteljstvo moraju reći što se dogodilo i moraju staviti točku na taj predmet – rekao je Mitrović novinarima u Banjoj Luci.

Potvrdio je da osim Davora Dragičevića, s kojim su Ombudsmeni inicirali razgovor, njima se nitko nije obraćao iz skupine Pravada za Davida.

Ombudsmenka Nives Jukić potvrdila da se građani BiH i dalje najviše žale da duljinu trajanja sudskih i upravnih postupaka, a njena kolegicaJasminka Džumhur je dodala da je činjenica i da su i mediji u BiH također subjekt napada te dodala da država u kojoj se krše ta i prava na slobodu okupljanja i izražavanja ima ozbiljne razloge za zabrinutost.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:30