StoryEditor

Olujno nevrijeme uznemirilo Osječane, Centar 112 dobio 280 poziva

Piše hina  /  04.02.2023., 14:55h

U udarima olujnog vjetra, koji su danas pogodili osječko područje, nema ozlijeđenih osoba, no nevrijeme je uznemirilo građane, pa je Županijski centar 112 zaprimio 280 njihovih poziva. Prema podacima osječkog Županijskog centra 112 zbog jakog vjetra bez struje je ostalo više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji te dio grada Belog Manastira.

Više od 280 poziva građana

Centar je zaprimio 280 poziva građana koji su najčešće dojavljivali padove stabala, urušavanje zidova kuća te podizanje krovova i ploča krovišta. Do sada nije zaprimljena ni jedna dojava da je netko od građana ozlijeđen ili da je zatražio pomoć Hitne medicinske službe. 

Prema izvješćima dežurnih službi, stanje je pod kontrolom, a kasno poslijepodne očekuje se smirivanje vremena, izvijestili su osječka Gradska uprava i Stožer civilne zaštite.

Na glavnoj osječkoj tržnici u naletima vjetra oštećen je dio krova, zbog čega je tržnica evakuirana, a zbog sigurnosnih razloga njen otvoreni dio neće raditi ni sutra, rekao je osječki dogradonačelnik i načelnik gradskog Stožera CZ-a Dragan Vulin novinarima. 

Tržnica bi trebala normalno raditi sljedećeg tjedna

Smiri li se nevrijeme, sanacija počinje sutra, a od početka sljedećeg tjedna tržnica bi trebala normalno raditi, rekao je Vulin.

Izvijestio je kako su vatrogasci imali 17 intervencija, prema dosadašnjim dojavama oštećena su četiri vozila, a na javnim površinama vjetar je srušio sedam stabala. U sustavu javnog gradskog prijevoza nije bilo zastoja.

Prema prognozama, vremenske bi se prilike trebale početi smirivati kasno poslijepodne, dodao je Vulin.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:13