15.09.2022., Cazma - U poslijepodnevnim satima snazno nevrijeme pogodilo je podrucje Cazme. Na podrucje su upucene sve zurne sluzbe kako bi pomogli stanovnicima. Jak vjetar prevrtao je i kamione. Photo: Damir Spehar/PIXSELLDAMIR SPEHAR/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
užasno iskustvo

Olujni vjetar u Čazmi prevrnuo kamione, kćer vlasnika: ‘Brat i mama su plakali, mi od njih živimo‘

Piše hina  /  15.09.2022., 21:58h

Snažno nevrijeme koje je danas pogodilo četiri hrvatske županije zadalo je velike muke građanima. Ranije je gradonačelnik Čazme, u kojoj su zabilježene najveće štete, kazao kako je jedna djevojčica lakše ozlijeđena te da je u potpunosti uništeno oko 30-ak krovova.

Veliku štetu zabilježio je i vlasnik kamiona u Čazmi kojem je snažni vjetar uspio prevrnuti čak tri kamiona. Kćer vlasnika svjedočila je cijeloj oluji koja je trajala tek pet šest minuta te je za Dnevnik.hr ispričala što se dogodilo.  

- Užasno iskustvo koje ne bih nikome poželjela. Bili smo u kafiću i samo je počeo vjetar i pljusak, bilo je toliko zamagljeno da nismo ništa vidjeli, poslije smo vidjeli kamione prevrnute. Užasno. Brat i mama su plakali, od tih kamiona mi živimo - ispričala je Maja Štampar Puđa.  

Kazala je kako njen otac pretpostavlja da se radi o šteti od oko milijun kuna.  Video Player is loading.Pause Unmute Loaded: 0% Remaining Time -4:52 Fullscreen Podijeli Inače, potpredsjednik Vlade Tomo Medved stigao je danas poslijepodne u Čazmu te istaknuo kako je ''važno brzo djelovati zbog najave novih padalina''. Ministar Ivan Paladina potvrdio je kako je 30-ak kuća ostalo bez krovova, a o razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi.  

Nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite. Županijski centar 112 u Bjelovaru popodne je zaprimio više dojava o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite, predstavnici stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica. 

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 19:32