StoryEditor

Olmo: Htjeli smo izbjeći Hrvate, strašno ste jaki

Piše D  /  25.06.2021., 09:06h

On će biti pod svjetlima reflektora u ponedjeljak, u to nema sumnje. Dani Olmo (23), čovjek koji je nogometno ime i status španjolskog A reprezentativca stekao u Hrvatskoj igrajući za Dinamo pet godina, napadat će "vatrene" u osmini finala Eura.

- Mislim da sam dobio više od stotinu poruka iz Hrvatske. Neki pišu: "Dani, volimo te, ali u ponedjeljak ideš doma", ha-ha... Drugi, pak, pišu: "Jao Dani, uopće ne znamo kako ćemo navijati protiv tebe"... Prekrasno je što sam ostao u tako lijepom sjećanju u Hrvatskoj, što i dalje navijači Dinama misle na mene - rekao je Olmo za Sportske novosti.

Susrest će se s nekoliko bivših suigrača iz Maksimira poput Livakovića, Gvardiola, Petkovića, Oršića, Ivanušeca. Ali ne poznaje samo njih.

- Kad je Hrvatska trenirala u Maksimiru prije svojih utakmica, uvijek sam se pojavio i tako sam se upoznao sa svima. Nisam to propustio. Znao sam da ću jednoga dana kao reprezentativac Španjolske igrati protiv Hrvatske - rekao je.

Nije mu bilo svejedno pratiti dramu završnice grupne faze u kojoj je "furia" razbila Slovačku (5-0), a Švedska u nadoknadi srušila Poljsku i tako poslala Španjolce baš na Hrvatsku.

- Šveđani su nas spojili, ha-ha... Mi smo željeli biti prvi u skupini, htjeli smo zapravo izbjeći Hrvatsku jer znamo da ste strašno jaki. Pa tko to želi Hrvatsku u nokaut-utakmici? No, sad nema veze, znamo da nas čeka velika bitka. Konačno, mogli smo dobiti Hrvatsku u finalu, bolje da vas se prije riješimo - nasmijao se Olmo i nastavio:

- Ja sam se jedini veselio kad su Šveđani zabili! Htio sam da budemo drugi i igramo protiv Hrvatske. Meni je to bio san jer znam što ta utakmica znači za mene.

Zašto je ostao na klupi nakon početne postave u prve dvije utakmice, ne zna. Ali svjestan je da ovu priliku ne smije propustiti.

- Moram se na treninzima pokazati i uvjeriti našeg izbornika da moram igrati. Tu veliku i posebnu utakmicu jednostavno ne želim propustiti. Izbornik me dobro poznaje, zna što za mene to znači, na treninzima ću letjeti samo da budem u sastavu kao starter.

Kako je proživio utakmicu Hrvatske i Škotske?

- Bio sam jako, jako sretan kad je Hrvatska prošla, kad je Perišić zabio onaj treći ogl Škotima. Stisnuo sam šake i kazao: "Tooo!". Ali nakon Kopenhagena neću biti sretan jer će netko morati doma, netko mora ispasti. Naravno, nadam se da Španjolska prolazi, da će Hrvatska doma. S jedne strane bit ću oduševljen što ćemo mi dalje, a ostat će žal za Hrvatskom. Ali takav je život, zar ne?

Htio je zaigrati na Euru protiv Hrvatske i to će mu se, čini se, ispuniti. Htio je igrati za Leipzig protiv Dinama u Ligi prvaka, na to još čeka.

- Imam još jednu, htio bih sa Španjolskom igrati finale Eura. Ma znate što? Ja sam već ispunio i tu želju. Za mene je utakmica s Hrvatskom finale - zaključio je Olmo za Sportske novosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:44