StoryEditor

Olmo dao intervju katalonskom listu - evo što je rekao o odlasku iz Dinama

Piše D  /  02.01.2020., 10:01h

Sjajni Španjolac Dani Olmo uskoro će napustiti Dinamo, pitanje je samo hoće li to biti ove zime ili na ljeto. Ovih se dana pojavila informacija da je u Maksimir stigla ponuda slavne Barcelone, a Olmo je o svemu progovorio za L‘Esportiu de Catalunya, piše Večernji list.

– Sretan sam što postoje glasine o konkretnoj ponudi Barcelone i mogućnosti povratka kući. Proveo sam šest godina u La Masiji – rekao je Olmo.

Kako bi bilo igrati s Messijem, Suarezom, Rakitićem...?

– Najveći motiv koji mogu imati jest trenirati s Messijem i učiti od njega. S druge strane, moja karijera nije bila jednostavna, išao sam okolnim putem kojim nije nitko prije mene. I tu sam.

Ranije je ponudu poslala i  Borussia M’gladbach.

– Moji predstavnici su se nekoliko puta sastali s ljudima iz Bayer Leverkusena. No, u Dinamu su rekli da nikakva ponuda nije došla. Zainteresirane momčadi često razgovaraju, ali su pisane ponude rijetke.

Hoće li onda ove zime napustiti Dinamo?

– Ne znam, to je stvar mojih zastupnika. No, ako se klubovi dogovore, najbolje je sada napustiti Zagreb. Dinamo će napraviti lijep transfer, a ja ću igrati u velikoj momčadi i jednoj od pet najboljih liga.

Što mu kažu u Dinamu?

– Znaju moju situaciju i spremni su saslušati ponude. Želimo pronaći rješenje koje je najbolje za sve – rekao je Olmo i dodao:

– Možda je idealno vrijeme za odlazak iz Dinama bilo prošlog ljeta, no nije bilo ponuda. Mislim da sam sada zaslužio korak naprijed. Spreman sam. Ali, koliko sam shvatio, stigle su samo dvije ponude.

Spominje se svota od 40 milijuna eura.

– Ne trebamo razgovarati o brojkama, to je stvar klubova i menadžera. Privlači me sportski projekt, a ne novac, iako i u tom smislu želim dobiti priznanje. Uzet ću u obzir važnost koju mogu imati u novoj momčadi, kratkoročno i dugoročno. Dinamo mi je bio ponudio takav projekt, a sada želim isto.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:28