StoryEditor
twitter

Okršaj Indexovog novinara i odvjetnika Mišetića: "Gordan Duhaček će objasniti zašto"

Piše desk  /  28.10.2022., 12:49h

Novinar Indexa Gordan Duhaček oglasio se na Twitteru i komentirao izjavu odvjetnika Luke Mišetića.

“Neka netko javi Ukrajincima da će, ako ga ubiju bez suđenja, Putin biti ‘nevina žrtva’. Luka Mišetić će objasniti zašto”, napisao je u srijedu na Duhaček.

Odvjetniku najpoznatijem po obrani generala Ante Gotovine nije dugo trebalo da mu odgovori.

“Neka netko javi Ukrajincima da mogu slobodno likvidirati preko 55.000 ruskih ratnih zarobljenika bez suđenja jer su svi ruski vojnici zločinci. Gordan Duhaček će objasniti zašto”, odgovorio je Mišetić.

Podsjetimo, iako nije prošla inicijativa tri baltičke države za osnivanje posebnog suda za ratne zločine koje su počinili Rusi u ovom ratu, europski čelnici smatraju da je za početak dovoljno što i Međunarodni sud u Haagu već sakuplja dokaze za moguće zločine, a Europska komisija bi trebala provjeriti, treba li učiniti više od toga.

Glavni tužitelj Međunarodnog suda za ratne zločine (ICC) Karim Khan sredinom listopada istaknuo je da Vladimir Putin neće biti pošteđen progona za ratne zločine ako dokazi budu upućivali da ih je počinio.

“Ne postoji imunitet za međunarodne zločine, a također nema ni zastare za ratne zločine ili zločine protiv čovječnosti”, naglasio je.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 12:10