Article_Top_970x250

Okolina Mostara počinje ličiti na Floridu: Masovno grade kuće s bazenima

IDEALNO ZA ODMOR

Okolina Mostara počinje ličiti na Floridu: Masovno grade kuće s bazenima

svibnja 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Nakon što su lani, tijekom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.

Tako okolina Mostara počinje ličiti na Floridu!

Potvrđuju to i u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u kojoj nemaju podatke o tome koliko je na području HNŽ, uopće, takvih kuća, piše Avaz.

Dobili sigurnost

Nisu iznenađeni time da je sve više onih koji se odlučuju na takve investicije, jer je, pojašnjavaju, činjenica da su u vremenu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa prilično dobro prošli vlasnici vila i kuća za odmor.

Kuće s neizostavnim bazenom

- Definitivno se sve više grade takve kuće i vile i nije, kao do sada, uglavnom uz rijeke. Znamo da je lani bila jagma za takvim objektima i, evo, pandemija je postavila neke nove trendove kada je riječ o iznajmljivanju. Sjetimo se lanjskog „lockdowna“, mnogi su za odmor sa svojim porodicama birali izoliranost i privatnost, ali, prije svega, sigurnost koju su im takvi objekti pružali - kazao je Ramiz Bašić, viši stručni suradnik u TZ HNŽ.

Razni sadržaji

Kuće za odmor, odnosno, vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cijele Hercegovine, ali su do pandemije koronavirusa takvi objekti bili rezervirani za goste dubljeg džepa.

Brojni iznajmljivači su u svojoj ponudi imali razne sadržaje i za najzahtjevnije goste, a sada se većina njih okrenula domaćim turistima s djecom.

- Turizam i diše zahvaljujući domaćim gostima, koji sa svakim sunčanim vikendom žele odmor i bijeg od zime i crnih brojki. Nekako svi vjerujemo da će ova sezona biti bolja od lanjske, ali i da će nam u većem broju ove godine doći inozemnih gostiju, ali i dijaspore - istakao je Bašić.

Dnevnik.ba