StoryEditor
izrael

Oko 80.000 ljudi prosvjedovalo u Tel Avivu protiv vlade Benjamina Netanyahua

Piše desk  /  15.01.2023., 08:58h

Kritičari vlade i njenih planova za radikalne promjene pravosudnog sustava okupili su se na trgu Habima, a gužve se stvorile i na okolnim ulicama. Prosvjedu je prisustvovalo oko 80.000 građana.

Deseci tisuća demonstranata okupile se u subotu na trgu Habima u Tel Avivu na prosvjedu protiv nove vlade premijera Benjamina Netanyahua i njenih planova za radikalne promjene u izraelskom pravosudnom sustavu. Loše vrijeme i kiša nisu spriječili građane da se okupe u velikom broju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

U 20:30, policija je procijenila da je na trgu i okolnim ulicama bilo oko 80.000 ljudi, a mnogi su došli u Tel Aviv iz cijele zemlje unajmljenim autobusima.

Nekoliko puteva u blizini trga je zatvoreno. Policija je priopćila da je raspoređena u centru grada kako bi održala red.

Među prisutnima su bili bivši opozicijski lider Tzipi Livni, bivši premijer Ehud Barak, lider stranke Nacionalno jedinstvo i bivši ministar obrane Benny Gantz, bivši šef IDF-a Gadi Eisenkot (Nacionalno jedinstvo) i lider Laburističke stranke Merav Michaeli.

Podsjećamo, prethodni prosvjed je održan ranije ovog mjeseca. Njega su organizirali pravnici Izraela koji su ukazali na opasnost od radikalnih izmjena pravosuđa. Prosvjedi su bili održani i 8. siječnja.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 10:02