StoryEditor

Ogroman požar kod Mostara, ugrožene bile kuće i poslovni objekti

Piše D  /  18.09.2020., 07:09h

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar rekli su za portal Klix da je situacija kritična i da je na terenu pet vatrogasnih vozila sa svojim posadama.

"Ugroženi su privatni i poslovni objekti, posebno jedno skladište plina. Požar je udaljen nekoliko desetaka metara", navodi PVJ Mostar. 

Prema Klixu, gorjelo je područje od vojarne Heliodrom do kruga tvornice Aluminij d.d. Mostar. 

Gašenje je otežavao jak vjetar, a profesionalnim vatrogascima pomogli su kolege iz DVD-a Buna, kao i građani okolnih naselja. 

Dnevni avaz navodi da je požar izbio u industrijskoj zoni Mostara. Požar je zahvatio travu te nisko i visoko raslinje, a vatrogasci su svim silama spriječavali da vatra dođe do kuća i industrijskih objekata, dodao je Avaz.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar sinoć su do 2:30 sati gasili požar koji je izbio u večernjim satima na području industrijske zone Mostara. 

Na terenu je bilo 15 vatrogasaca i pet vozila koji su se borili s požarnom linijom koja je bila duga oko 500 metara, te s jakim sjevernim vjetrom. 

- Sve je pod kontrolom. Ima još nekoliko uvala koje gore, ali požar je lokaliziran. Čim je požar veći ima i štete. Na sreću, kuće su obranjene i nije bilo ugroženih ljudskih života - rekli su iz PVJ Mostar za Avaz.

Podsjećamo, veliki požar izbio je u četvrtak navečer u mostarskom naselju Bišće polje. Gorjelo je od vojarne "Heliodrom" do kruga tvornice Aluminija d.d. Mostar.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:37