StoryEditor

Ogroman broj bugojanskih obitelji koristi usluge Javne kuhinje

Piše D  /  21.01.2018., 11:01h

Oko stotinu obitelji iz Bugojna, koje su u stanju socijalne potrebe, koristi usluge Javne kuhinje koja djeluje u sklopu Centra za socijalni rad u tome gradu. 

-Hoće li neka obitelj biti na popisu korisnika ovisi od procjene socijalnih radnika, koji tu odluku donose na osnovu prikupljene dokumentacije i analize materijalnog položaja njenih članova - kazala je šefica ove kuhinje Edina Čardžić.

Događa se, dodaje, da određena obitelj ima pravo na korištenje usluga Javne kuhinje, ali da se sve punoljetne i radno sposobne osobe iz te obitelji ne nalaze na popisu  za topli obrok.

-Uglavnom su korisnici naše kuhinje majke, maloljetna djeca, školarci, kao i starije osobe i umirovljenii koji žive sami, a njihova primanja nisu dovoljna da bi se prehranili i platili sve režije - naglasila je.

Istaknula je da u posljednje tri godine Javna kuhinja djeluje bez većih poteškoća, zahvaljujući podršci, prvenstveno lokalne vlasti, pojedinih donatora, te mnogih građana koji na razne načine pomažu najugroženije sugrađane.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:02