StoryEditor

Oglasila se policija o ubojstvu 21-godišnjaka u centru Sarajeva

Piše D  /  29.03.2021., 11:03h

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđena osoba vozilom ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo prevezena na KUM UKC Sarajevo, gdje je i preminula.

“O događaju je obaviješten tužitelj županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, policijski službenici su, istog dana u 16.00 sati, uhitili vozača vozila ‘Nissan Almera’ B. A. iz Sarajeva, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo sudioništvo, a u vezi s članom kaznenog djela ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, slobode je lišeno malodobna osoba rođena 2003. godine iz Sarajeva”, naveli su iz MUP-a KS.

Oni su istog dana, nakon izvršene kriminalističke obrade, predati na dalju nadležnost nadležnom tužitelju županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih kaznenih djela.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:34