StoryEditor

Oglasila se majka ubojice iz Sarajeva: "Moje sinove su ganjali sjekirom, postoje svjedoci..."

Piše D  /  27.08.2019., 09:08h

Podsjetimo, Ejjub D. (15) je, braneći brata Davuda (17), usmrtio Ronalda Osmanovića (21) u sarajevskom naselju Saraj-Polje tako što ga je nožem ubo u vrat. Prethodno ih je Osmanović napao i sjekirom udario Davuda D. te mu nanio ozljede u predjelu glave. 

Ejjubova i Davudova majka na Facebooku je napisala kako je nastradali Ronald Osmanović, zajedno s uhićenim Silvijom G. (27), ranije u nekoliko navrata napadao njene sinove. 

Njen status prenosimo u cijelosti: 

- Ja, majka dvojice dječaka koji su sudjelovali u sinoćnjem događaju gdje je mlađi brat obranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć, dakle, želim reći da postoje dokazi koji se mogu provjeriti u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino. U prethodnoj godinu i pol dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tzv., s komadima cigle i već ih povrjeđivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promijenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da obrani brata i sebe, jer su ih ovi sa sjekirom tjerali po Vojničkom Polju, za šta imaju očevici koji će također biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne...sistem nije ništa učinio, ama baš ništa...Ispovijest majke dvojice mladića na Facebooku

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:23