StoryEditor
vikao i psovao

Oglasila se kompanija u čijem je avionu podivljao bošnjački dijasporac jer je preusmjeren u Beograd

Piše Desk  /  29.12.2021., 21:47h
Aviokompanija Wizz Air oglasila se o incidentu na svom letu Billund - Tuzla, koji je izbio kada je muškarac, nakon što su putnici dobili informaciju da će avion zbog magle umjesto u Tuzlu sletjeti u Beograd, počeo divljati, pokušao otvoriti vrata, vikao, psovao i pljuvao.

"Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund - Tuzla u noći s 28. na 29. prosinac zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dvoje putnika. Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predani nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prijevoz do Tuzle. Sigurnost je naš prioritet i mi smo aviokompanija koja ne tolerira uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju", poručili su iz Wizz Aira.

Na sinoćnjem letu iz danskog Billunda za Tuzlu dogodio se nesvakidašnji incident kada je muškarac, za kojeg su mediji objavili da se radi o danskom državljaninu Sulejmanu Imamoviću, pokušao otvoriti vrata aviona u vrijeme leta jer je avion preusmjeren u Beograd. Muškarac nije želio da ga "vode u Srbiju". Nakon njega je, pisali su mediji, vrata pokušala otvoriti i njegova supruga.

Muškarac je nakon serije uvreda intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan.

"Zašto me vodite u Srbiju?"

"Jebem vam majku gospodsku srpsku! Jebem vam mater u usta srpska! Jebem vam mater balijsku! Zašto šutite? Zašto me vodite u Srbiju?" govorio je dok je pokušavao doći do prednjeg dijela aviona.

Onda je počeo pljuvati na putnike.

Dio putnika počeo mu je govoriti da se smiri.

"Neću se smiriti! Srušit ću avion. Ubit ću sebe, ženu i dijete. Ali jebat ću vam majku svima!" počeo je prijetiti, prenosi Index.

Vrijeđao stjuardesu

Kada ga je stjuardesa pokušala smiriti, mirno spustivši ruku na njegovo rame, moleći ga da sjedne radi svoje, ali i sigurnosti drugih putnika, on ju je nazvao kurvom.

Njegova supruga u jednom je trenutku također pokušala ublažiti situaciju, no on se počeo derati i na nju.

"Skloni se, ubit ću i tebe! Majku im jebem", rekao je.

Nakon nekog vremena su ga muškarci koji su ga držali oborili na pod jer nije bilo drugog načina da se smiri.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:17