StoryEditor

Oformljen poseban tim za rješavanje slučaja ubojstva sarajevskih policajaca

Piše D  /  27.10.2019., 07:10h

"Mi smo pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji obranili u ratu", piše na spomen ploči ubijenim policajcima.

"Naša bol je prevelika. Ali eto, pokušavamo živjeti, suočiti se s tom tužnom istinom. Majci je najgore, ona je ostala bez svog sina. Mi, braća, sestre i druga obitelj nekako pokušavamo živjeti s tom tužnom istinom", priča Dražen Vujinović, brat ubijenog Davora Vujinovića, piše N1.

Istinu će nastaviti tražiti i policijski službenici. Poručuju da je frustrirajući pritisak na svakom policajcu jer su ubojice njihovih kolega na slobodi. Tražit će intenzivnije aktivnosti od Tužiteljstva Županije Sarajevo na rješavanju ovog zločina.

"Oformljen je poseban tim sastavljen od predstavnika županijskog Tužiteljstva i pripadnika MUP-a ŽS. Bez obzira što je prošlo godinu dana, mi smo odlučni i optimistični i tražimo sve moguće načine da se ovo djelo istraži", tvrdi Admir Katica, ministar unutarnjih poslova ŽS.

"Puno nas boli zato što istraga nije završena do kraja, što nisu pronađeni počinitelj kaznenog djela, tj. ubojstva naših policijskih službenika", dodaje Suvad Čelik, policijski službenik PU "Novi Grad".

Pod istragom sarajevskog Tužiteljstva za ubojstva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića i dalje su Srećko Trifković i Miloš Obradov, iako ih je Županijski sud u Sarajevu pustio iz pritvora nakon nekoliko mjeseci, zato što nije bilo zakonske osnove za produljenje pritvora.

Međutim, i jednog i drugog po izlasku preuzeo je MUP RS-a zbog drugih kaznenih djela. Već godinu dana županijsko Tužiteljstvo istražuje slučaj ubijenih policajaca i ističu da i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.

"U dosadašnjem tijeku istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i poduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom trenutku obavijestiti javnost, jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u tijeku".

MUP ŽS nekoliko dana nakon ubojstva tražio je pomoć od FBI-ja. Surađivali su i s MUP-om RS, Ministarstvom sigurnosti, Graničnom policijom, FUP-om. Saslušano je više od 80 osoba i pretresne brojne lokacije. Uslijedile su izvanredne sjednice o sigurnosnoj situaciji u Županiji. Ništa nije dovelo do pronalaska ubojica.

Adis Šehović i Davor Vujinović izgubili su živote u sukobu s automafijom prije točno godinu dana. Do sada za ova ubojstva nitko nije odgovarao.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:00