StoryEditor

Odžak se ne predaje! Prosvjedi još traju.

Piše D  /  11.08.2020., 08:08h

Iako prosvjed dugo traje poljoprivrednici ipak ne posustaju. Svakoga dana poljoprivrednicima podršku daje sve veći broj ljudi kao i članovi raznih udruga iz Odžaka.

"Iako je proteklo puno vremena od početka prosvjeda još uvijek smo na putu obrane naših interesa" kazao je Juro Kopačević, predsjednik udruge poljoprivrednika "Žito" Odžak.

Kopačević je dodao kako se očekuje rješenje ovog problema

"U narednim danima očekujemo rasplet situacije, nadajući se obećanju predsjednika Vlade Županije Posavske, da će se usaglasiti nedostatci na planu gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem do sredite tjedna, odnosno do petka", kaže predsjednik udruge "Žito"

"Koncem tjedna očekujemo da će nam biti poznati kandidati za načelnika Općine, što može dodatno zakomplicirati stvar", poručuje Juro Kopačević.

Poljoprivrednik Anto Čaktaš iz Vojskove kod Odžaka kaže kako će se ova borba isplatiti.

"Mi kući ne idemo dok se ne udovolji našim zahtjevima. Županijska vlast sve ovo vremenski odugovlači misleći kako ćemo mi odustati. To se neće dogoditi jer idemo do kraja", istaknuo je Čaktaš.

Poljoprivrednici su podignuli šator, dovezli kamp prikolicu, te svoje traktore i kombajne parkirali na državno zemljište. Željno iščekuju dan kada će ovaj problem biti riješen, te da krenu obrađivati zemlju za koju su se većina njih i u ratu borila.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:39