StoryEditor

Odvjetnik Šerić posjetio ubojicu iz Splita: "Filip ne shvaća što je učinio..."

Piše D  /  20.01.2020., 01:01h

Odvjetnik Branko Šerić posjetio je svoga klijenta Filipa Zavadlava koji je osumnjičen za trostruko ubojstvu u Splitu. "Vještačenje će biti ovdje na Vrapču, a on će dok god traje vještačenje biti tu", kazao je Šerić novinarima nakon izlaska iz bolnice dodajući da njegov klijent ne shvaća što je učinio.

"Rekao mi je kako se zove, ja sam se njemu predstavio, a s obzirom na ono što je čuo zadovoljan je s angažmanom. Nisam mogao jednu normalnu komunikaciju ostvariti, kao da nije svjestan što se dogodilo", kazao je Šerić.

"Očekujem da će se istražni zatvor produljiti. Nije samo pitanje kada će završiti vještačenje, nego je takva kvalifikacija najteža moguća, da ne treba očekivati, i to sam mu pokušao objasniti, a mislim da nisam uspio, da ne mora očekivati ne puštanje iz pritvora, već da nikako neće iz istražnog zatvora izaći. Ovisit će sve o ovim vještačenjima", kazao je Šerić. "Ne, on ne shvaća što je napravio", kazao je Šerić na pitanje novinara je li svjestan što je napravio.

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava obavit će stručnjaci iz Klinike za psihologiju Vrapče.

Novinare je zanimalo jesu li ga kontaktirali otac i brat, na što je Šerić kazao: "Oni očekuju da ja budem državni odvjetnik, sudac istrage, da budem s njima na tom ispitivanju".

Što se tiče prosvjeda za Pravda za Filipa koji se organizira Šerić je kazao da njegov klijent ni to ne shvaća. "Ja sam mu ispričao o prosvjedu, ali mislim da ni to ne shvaća", kazao je. Dodao je Šerić da on ne ide na prosvjed.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:32