Article_Top_970x250

Odvjetnik obitelji Memić i Dragičević o Avdi Avdiću: "Moram reagirati na bljuvotine"

reakcija

Odvjetnik obitelji Memić i Dragičević o Avdi Avdiću: "Moram reagirati na bljuvotine"

velj 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića, obratio se novinaru Avdi Avdiću povodom istrage Tužiteljstva BiH vezano za slučajeve Dženan Memić i David Dragičević pod naslovom: "Avdiću, obitelji ali i građani od vas očekuju da konačno prestanete ometati istragu u ovim predmetima".

Feragetovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Poštovani gospodine Avdić,

obraćam Vam se vezano za navode objavljene dana 23.02.2021. godine u Vijestima u 7 Hayat TV-a, kada ste izjavili sljedeće:

"Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić je u proteklom periodu odlučila uzeti dva slučaja, slučaj Dragičević i slučaj Memić, dva oca koja opravdano traže istinu za svoju djecu, kao žive štitove da bi rješavala neke druge svoje probleme. Sada sve što objavite o njoj ona kaže da je napadamo zato što netko želi spriječiti istraživanje njeno (podsmijeh!) u predmetu Memić!

Ona je taj predmet preuzela prije dvije godine, ovo što je uradila do sada će, prema ovim dokumentima koje ja imam, biti potpuna besmislica, koliko god ja imao osuda u javnosti ali to je tako jer sam pročitao dokumente i ja se nadam da će javnost uskoro progledati da vidi da je sve to prevara zašto zato što glavni akteri neće biti uhićeni.

Nitko ne pominje više glavnu tadašnju tužiteljicu Dalidu Burzić, ona je danas sutkinja Suda BiH, nema je, nitko ne pominje njenu zamjenicu Aidu Topalović, nitko ne pominje dvoje postupajućih tužitelj Mladena Furtulu i Ivanu Petković, koji su danas u Tužiteljstvu BiH, dakle osobe koje su spominjane u proteklom periodu nitko više ne pominje, spominju se neke treće osobe i sad vi, kad upozorite na to, postajete osoba koja priprema atentat na glavnu državnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH“.

Vaš podsmijeh u momentu dok govorite o istrazi o zataškavanju ubojstva djeteta govori sve o Vama! Vaš cilj je da uništite iskrene osjećaje roditelja koji tragaju za istinom o svojoj ubijenoj djeci, da srušite povjerenje građana da u ovoj državi ipak ima poštenih tužitelja i sudaca, da otrujete njihovu nadu da ovi (ali i svi drugi slučajevi) budu rasvijetljeni, da zlostavljate duše napaćenih građana koji u ovoj borbi vide izlaz iz naše zajedničke agonije. Podsmjehujete se jer nemate dušu, jer ste bezobrazni i intelektualno nepošteni! Morate se liječiti!

Primjećujem da u ovoj Vašoj papazjaniji iznosite komentare, bez provjere točnosti navoda sadržanih u istom, čime ste prekoračili granice prava na slobodu izražavanja iz člana 10. stav 1. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te odredbi Ustava Bosne i Hercegovine.

Iz tih razloga sam prinuđen da radi zaštite interesa obitelji Memić i Dragičević reagiram kao odvjetnik,ali i kao čovjek na Vaš bezosjećajni i primitivan način ophođenja prema obiteljima Memić i Dragičević!

U prethodno objavljenom otvorenom pismu od 03.02.2021. godine sam Vas već upoznao da ću, kao odvjetnik obitelji Memić i Dragičević, uvijek reagirati radi zaštite interesa istrage Tužiteljstva BiH u ova dva izuzetno osjetljiva predmeta, a radi zaštite interesa gospode Muriza Memića i Davora Dragičevića moram reagirati i kao čovjek na napisane bljuvotine!

Očigledno je da Vaša namjera nije pokretanje pitanje kvalitete istrage u ovim predmetima nego nešto sasvim drugo. Kvaliteta kaznene istrage u predmetu Memić je na zavidno visokom nivou i ista je pokrenuta onda kada je prikupljeno dovoljno kvalitetnih dokaza! Prema najavi glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, uvažene gospođe Gordane Tadić, ova istraga će dati svoje rezultate!

Tužiteljstvo BiH će na identičan način postupati i u predmetu Dragičević! Vaša namjera je da iznijetim bljuvotinama gledateljima i čitateljima sugerirate svoj zaključak o tome tko su glavni akteri ova dva slučaja!

Ove istrage su dobro planirane jer je izvršena detaljna procjena rizika od mogućeg uništavanja, sakrivanja dokaza ili ometanja istrage na bilo koji drugi način (pa i pisanjem novinarskih bljuvotina), zbog čega se veoma precizno tempira poduzimanje svake pojedine istražne radnje.

Takva istraga upravo ima za cilj da otkrije tko su glavni akteri ova dva slučaja, odnosno tko su nalogodavci zataškavanja ova dva očigledna ubojstva! Dakle, jedno su akteri a drugo su glavni akteri zataškavanja ovih ubojstava!

Samo pažljivo pratite istragu Tužiteljstva BiH pa ćete saznati tko su glavni akteri!Možda nekoga od njih i poznajete! - napisao je Ifet Feraget.

JAVNO OBRAĆANJE ADVOKATA IFETA FERAGETA NOVINARU AVDI AVDIĆU POVODOM ISTRAGE TUŽILAŠTVA BIH VEZANO ZA SLUČAJEVE DŽENAN...

Objavljuje Pravda za Dženana MemićaUtorak, 23. veljače 2021.

Dnevnik.ba