12, svibanj, 2022, Beograd - Povjesničar umjetnosti Vidoje Ristovic, muz Nikoline Pisek, sahranjen je na Novom groblju. Photo: Antonio Ahel/ATAImages Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELLANTONIO AHEL/ATAIMAGES/PIXSELL - Antonio Ahel/ataimages
StoryEditor
sudska bitka

Odvjetnik Nikoline Ristović: Viktor Ristović kazneno prijavljen zbog nasilja u obitelji

Piše desk  /  10.07.2022., 10:40h

Nikolini Ristović proteklih je dana u medijima objavljena hrpa detalja iz njezina privatnog života, koji uglavnom nisu od javnog interesa. No hoće li i može li takva zlouporaba javnog prostora proći nekažnjeno?

Potpuno mahnito i bez ikakvog filtera Viktor Ristović zvani Miša Grof nastupa u javnosti već tjednima iznoseći prljavi veš iz braka pokojnog sina Vidoja i njegove supruge Nikoline, a te informacije uglavnom nisu od javnog interesa. U suludom medijskom pohodu cilj mu je, čini se, na svim mogućim razinama diskreditirati snahu Nikolinu i konačno - osporiti joj bilo kakvo pravo na nasljedstvo.

Hrvatska televizijska voditeljica na sve, donedavno uglavnom nije imala komentar. Ona je, naime, odlučila odgovarati posredstvom odvjetnika Silvija Hraste. Između ostalih postupaka koji su pokrenuti i u Hrvatskoj i u Srbiji, je i kaznena prijava protiv Viktora Ristovića zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Ona je sastavljena uz pomoć srpskog odvjetničkog ureda Popović.

Otkrio je to u razgovoru za RTL Exkluziv odvjetnik Silvije Hraste, koji o cijelom slučaju nije želio previše pričati kako ne bi ugrozio sam slučaj.

Viktor Ristović, kako je sam izjavio, također se učestalo sastaje sa svojim odvjetnicima kako bi osigurao sve umjetnine koje posjeduje, a to sasvim sigurno ima veze i s najvažnijim postupkom koji je već pokrenut u Srbiji - ostavinskom raspravom.

"Pokrenut je i ostavinski postupak iza Vidoja Ristovića, a s obzirom na to da se njegova imovina tamo nalazi. Ta imovina nema veze s imovinom njegova oca. Ne samo da sam sada odvjetnik Nikoline Ristović nego sam u proteklih godinu dana i surađivao s pokojnim Vidojem i osobno imam saznanja o njegovim poslovnim aktivnostima, a koje nemaju veze s obiteljskom imovinom. Imamo informacije kod koga i gdje je ta imovina", dodaje Hraste.

Isto tako, na redakcije šest nakladničkih kuća u Hrvatskoj su poslani zahtjevi za demantiranje, a u Srbiji za uklanjanje članaka te sprečavanje daljnjih objava spornog sadržaja koje uglavnom iniciraju izjave Viktora Ristovića.

"U medijima ima preko 200-300 objava na ovu temu u dva mjeseca. Razmatra se poduzimanje daljnjih pravnih radnji prema nakladnicima, a sukladno Zakonu o medijima", zaključio je Ristović.

I konačno podnesene su pritužbe pučkoj pravobraniteljici, pravobraniteljici za ravnopravnost i pravobraniteljici za prava djece. Čini se, da će se prava bitka Ristović protiv Ristovića tek voditi na sudu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:25