StoryEditor

Odvjetnik drogiranog vozača: ´Jednu stvar moram demantirati...´

Piše D  /  17.07.2019., 02:07h

Osumnjičenom je u ponedjeljak određen jednomjesečni istražni zatvor, dok je policija podnijela kaznenu prijavu, jer, osim što se kretao brzinom znatno većom od dopuštene, vozač je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem droge i lijekova. S obzirom na stravične slike koje su se mogle vidjeti u snimci s nadzorne kamere uistinu je pravo čudo da u nesreći nije bilo poginulih, iako su svoje troje članova obitelji iz Škode koja se zaustavljala kod naplatnih kućica teško ozlijeđeni.

Srećom, informacije iz zagrebačkih bolnica u koje su smješteni govore da su izvan životne opasnosti i da se njihovo stanje stabilizira.

Odvjetnik Marino Hrain iz Varaždina koji je preuzeo obranu osumnjičenog Čakovčanina očekuje da se utvrde sve okolnosti i točni razlozi nastanka nesreće.

- Istražne radnje se provode, ali neovisno o njihovim rezultatima moj branjenik se iskreno kaje i duboko žali zbog događaja. Potresen je prouzročenim posljedicama i odmah nakon prvotnog šoka, u dva dana kad je bio kod kuće prije nego što mu je određen istražni zatvor, uputio je pismo isprike i žaljenja članovima ozlijeđene obitelji. Jednako tako i cijela njegova obitelj potresena je ovim događajem i sve njihove misli usmjerene su na što brži oporavak ozlijeđenih, kaže odvjetnik.

Upitan je kako komentira nalaze koji upućuju na to da je vozač bio pod utjecajem koktela droge i lijekova te kakva će biti strategija obrane.

- Ne mogu otkrivati detalje samog postupka, niti govoriti o načinu obrane. Jednako tako nisam u poziciji komentirati preliminarne nalaze vještačenja, ali očekujem da će vještačenja koje će se provesti tijekom postupka pokazati je li bio pod utjecajem nedozvoljenih supstanci i pomoći da se utvrde točni razlozi nastanka nesreće, kaže Hrain.

Pojavila su se i nagađanja o obiteljskoj svađi koja je prethodila odlasku prema Zagrebu, a pisalo se i o tome da je otac vozača nakon nesreće iz vozila pokušao uzeti stvari bez dozvole službenih osoba?

- Puno je medijskih špekulacija, ali ovo što ste naveli ne odgovara istini. Poznato je da se moj branjenik protekla dva mjeseca liječio na Rabu. Tamo je otišao svojevoljno i uz potporu obitelji koja mu je davala punu podršku u liječenju. On se sam želio maknuti iz sredine u kojoj su njegovi problemi nastali. Nakon nesreće javio se ocu koji je na mjesto događaja stigao kad se provodio očevid. Niti je mogao, niti htio uzimati bilo što iz vozila, u kojem su, uostalom, bile samo osobne stvari.

Prema odvjetnikovim riječima, osim osumnjičenog i cijela njegova obitelj prima brojne neprimjerene poruke.

- Ovih dana cijela obitelj putem društvenih mreža i portala izložena je velikom broju neprimjerenih poruka i komentara. Pojedinci upućuju i otvorene prijetnje te svojim istupima potiču na mržnju, upozorava Hrain, piše eMeđimurje.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 10:51