StoryEditor
huliganski neredi

Odvjetnik BBB-a: Razbit će ih u manje skupine i baciti grčkim navijačima po zatvorima

Piše desk  /  12.08.2023., 13:13h

Athonassios Kaimanakis, grčki odvjetnik 98 navijača Dinama zatočenih u grčkom zatvoru pod optužbama za ubojstvo iz nehaja, zatim za udruživanje u kriminalnu organizaciju, izazivanje eksplozija te još dva kaznena i sedam prekršajnih djela, uputio je dramatičan apel grčkim i hrvatskim vlastima.

Izjavio je da se neće žaliti na odluku suca o zadržavanju hrvatskih navijača u pritvoru nakon što je danas na sud u Ateni došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk. Oni su uhićeni nakon nereda u kojima je poginuo 29-godišnji navijač AEK-a.

Jučer je saslušana grupa od prvih 30 navijača Dinama i Panathinaikosa, koji su se zajedno tukli protiv AEK-ovih, a u nedjelju će na sudu biti saslušano i posljednjih 35 uhićenika. Za sve njih očekuje se da budu također zadržani u pritvoru iako je policija popis osumnjičenih za ubojstvo suzila na tek petoricu, među kojima je samo jedan Hrvat. 

"Hrvatskoj djeci prijeti slanje u zatvore krcate grčkih huligana"

Kaimanakis, koji je hrvatskim navijačima dodijeljen po službenoj dužnosti, poručio je: "Apeliram na grčku, ali i hrvatsku vladu, da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Ta djeca idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde od brojnih grčkih navijača. Kako ne bi bilo osvete prema Hrvatima, oni svi moraju biti zajedno, kako bi tako brojni bili sigurniji."

BBB-i bi u jako opasnim grčkim zatvorima mogli biti i po godinu i pol i to samo tijekom istrage

Grčki odvjetnik apelira na najviše dužnosnike svoje, ali i hrvatske države, da ne dopuste ono što prijeti BBB-ima u grčkom istražnom zatvoru, u kojem se može biti i do čak 18 mjeseci. Da njih 100-tinjak razbiju u manje grupice i rasporede po više zatvora, u kojima bi ih dočekali brojni grčki huligani. Osim AEK-ovih, koji su željni osvete, po zatvorima ima i dosta navijača Olympiacosa. Oni su pobratimljeni sa Zvezdinim navijačima Delijama, a ranije su imali više žestokih obračuna s Boysima po Ateni. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:05