Article_Top_970x250

Oduzete cigarete i rezani duhan u vrijednosti preko 50.000 KM

UNO BiH

Oduzete cigarete i rezani duhan u vrijednosti preko 50.000 KM

sij 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzete su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 54.500 KM, potvrđeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO).

Ovu robu su zaplijenili ovlašteni djelatnici UNO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa službenicima MUP-a BPK, PU Goražde, prilikom kontrole dva vozila u mjestu Ustoklina, prenosi Fena.

-U skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva i Suda BiH privremeno su oduzeli 7.000 kutija cigareta (FM, Manchester, Corset i King) i 130 kg rezanog sušenog duhana – priopćeno je iz UNO.

Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaji na „crnom tržištu“, jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UNO, niti je postojala dokumentacija o podrijetlu robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba bit će podnijeto izvješće o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Dnevnik.ba