StoryEditor

Održana ulična utrka viteških srednjoškolaca

Piše D  /  27.09.2018., 10:09h

Nakon nekoliko godina pauze u Vitezu je ponovno održana organizirana utrka srednjoškolaca, i to sve u sklopu projekta Promocija amaterskog sporta i rekreacije za zdrave navike pod vodstvom Udruge „Volim Vitez“.

Više od 150 učenica i učenika Srednje škole i Mješovite srednje škole Vitez, divan i sunčan jesenji dan u Vitezu iskoristilo je za druženje, rekreaciju i natjecanje na Gradskom trgu i ulicama grada, u čemu su ih srdačno bodrili prolaznici i profesori. Nakon neizvjesne utrke u duljini od 1300 metara najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Hasan Huskić, dok je kod djevojaka najbrža bila Mija Vujinović. Druga mjesta pripala su Adrijanu Glavočeviću i Ivani Blaž, a treća Anesu Kermi i Leoni Blaž.

Organizatori su na trgu nakon utrke osigurali druženje za sve sudionike i prolaznike uz glazbu i osvježenje, kao i nagrade za najuspješnije koje su dodjelili ravnatelji škola Boris Marjanović i Sead Hrustić, te u ime Udruge „Volim Vitez“ Dajana Maros.

„Cilj nam je u Vitezu kod mladih osoba stvoriti navike da se bave sportom, da se redovito rekreiraju i vode život ispunjen zdravim navikama, te je ovo jedan u nizu projekta kojeg provodimo na tragu toga“, kazala je u izjavi za medije članica organizacijskog odbora ovoga projekta Dajana Maros, te posebno zahvalila djelatnicima škola, Doma zdravlja i MUP-a SBŽ na pomoći.

Inače projekt Promocija amaterskog sporta i rekreacije za zdrave navike proveden je uz potporu Ministarstva kulture i športa F BiH, te Intesa Sanpaolo banke i poduzeća Real kop.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:49