Article_Top_970x250

Održana sjednica Predsjedništva BiH

priopćenje iz PBiH

Održana sjednica Predsjedništva BiH

lis 11, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Članovi Predsjedništva BiH

Održana je četrdeseta redovna sjednica Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Izvješće Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebice uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u svezi pripreme odgovora na Upitnik Europskog povjerenstva. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da, u suradnji sa Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama županija i Vladom Brčko Distrikta, poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika Europskog povjerenstva, najkasnije do 15.12.2017. godine.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o izvršenju Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za razdoblje I-VI 2017. godine, koje će biti dostavljeno Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o prihvaćanju Sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno temeljenu diskriminaciju i nasilje u Bosni i Hercegovini i Odluku o odobravanju privremene primjene ovog sporazuma.

Donesene su i odluke o prihvaćanju :

- Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o  

  znanstveno-tehnološkoj suradnji,

- SDC Sporazuma o grantu br. TF0A4795 (Projekt smanjenja čimbenika zdravstvenih rizika) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvitak

-  Sporazuma o financiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni („KfW“)  Bosne i Hercegovine („Primatelj“), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezo  Federacije Bosne i Hercegovine („Federacija“), koju predstavlja Federalno ministarstvo financija i grad Zenica („Agencija za izvršenje projekta“), koju  predstavlja gradonačelnik u iznosu od 13.016.696,80 eura (Ulaganja) i 500.000,00eura (Popratne mjere) – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Ze

- Izmjena i dopuna Sporazuma o uspostavi Međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma),

-  Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvitak za projekt jačanja bankarskog sektora

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o službenom posjetu ministrice obrane BiH i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH Sjedinjenim Američkim Državama, od 11. do 13. rujna 2017. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je pokroviteljstvo nad 21. međunarodnim sajmom gospodarstva - Mostar 2018., koji će biti održan od 10. do 14. travnja 2018. godine, priopćeno je iz Predsjedništva.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250