StoryEditor
JEDNOGLASNA ODLUKA

Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH, odbijen zahtjev MMF-a za sastankom

Piše desk  /  10.12.2021., 22:33h
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija održao je danas putem video-linka desetu sjednicu Fiskalnog vijeća BiH.

Fiskalno vijeće je razmotrilo Prijedlog globalnog okvira fiskalne bilance i politika u BiH za period 2022 - 2024, kojim je predviđeno povećanje izdvajanja prihoda od neizravnih poreza u korist institucija BiH, te je zaključeno da se o istom ne izjašnjava na današnjoj sjednici, kako bi se održale dodatne konzultacije i utvrdio jedinstven stav Fiskalnog vijeća, prenosi Klix.

Fiskalno vijeće je jednoglasno odbio zahtjev Međunarodnog monetarnog fonda za održavanje sastanka, a u vezi s pismom koje je predsjedatelju Vijeća ministara 2. studenog ove godine uputila šefica Misije MMF-a u BiH Alina Ijancu.

Na sjednici Fiskalnog vijeća kojom je predsjedavao predsjedatelj Vijeća ministara, sudjelovali su zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, premijer RS-a Radovan Višković, premijer FBiH Fadil Novalić, ministri financija RS-a Zora Vidović i FBiH Jelka Milićević, gradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić, te guverner Središnje banke BiH Senad Softić.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:24