StoryEditor
sarajevo

Održana konstitutivna sjednica UO UNO, Zoran Tegeltja jednoglasno izabran za predsjedatelja

Piše fena  /  09.02.2023., 20:41h

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) danas je održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je izabran predsjedatelj i zamjenik predsjedatelja ovog tijela.

Članovi UO UIO, kojeg čine tri ministra financija i tri člana iz reda eksperata, za predsjedatelja su jednoglasno izabrali ministra financija i trezora BiH Zorana Tegeltiju, dok je za zamjenika imenovana federalna ministrica financija Jelka Miličević.

S obzirom na to da su ispunjeni svi zakonski i poslovnički uvjeti, predsjedatelj UO UNO Zoran Tegeltija otvorio je prvu redovnu sjednicu na kojoj je usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju na osnovu kojeg Republika Srpska treba da isplati Federaciji BiH 28.826.865 KM.

UO dao je pozitivno mišljenje na odluke koje se tiču carinskih olakšica pri uvozu električnih i hibridnih automobila, ali i mineralnih đubriva. 

Članovi UO primili su k znanju Izvještaj o realizaciji Odluke o količinama dizel goriva na koje se ne plaća putarina za 2022. godinu.

UO UNO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obveza UNO u vezi s neizravnim porezima, ostalim prihodima i taksama.

Prilikom obrazloženja Izvještaja o obavljenoj financijskoj reviziji UNO za 2021. godinu istaknuto je da je Uprava imala pozitivno mišljenje, a većina primjedbi revizora u međuvremenu su usklađene s važećim aktima, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 15:49