StoryEditor

Održana 11. izborna skupština OO HDZ BiH Orašje

Piše D  /  30.06.2019., 08:06h

U novi saziv općinskog odbora, istaknuo je Stanko Vincetić načelnik općine i aktualni predsjednik OO HDZ BiH Orašje,  bit će kooptirani predsjednici iz unutar-stranačkih organizacija na općinskoj razini, Mladeži HDZ BiH i Zajednice žena Katarina Kosača, te po jedan član iz temeljnih ogranaka koji nemaju prigodu da ih se bira izravno na Skupštinama.

 U podnesenom izvješću  o radu u proteklom mandatnom razdoblju,  Stanko Vincetić je izdvojio realizirane i infrastrukturne projekte koji su u tijeku na području općine Orašje. U prvi plan je stavio projekt vodovoda i kanalizacije, sportsku dvoranu koja je doprinijela razvoju dvoranskih sportova, hladnjaču za voće i povrće, dolazak novih ulagača u poduzetničku zonu, obrazovne institucije,  pročistač pitke vode, kao i brojne aktivnosti u mjesnim zajednicama gdje je rađeno na održavanju cesta i njivskih putova. Također je naglasio veliki broj kulturnih manifestacija, veći nego ikada ranije, dok je na sportskom planu primjetan nedostatak kadrova i entuzijazma, ali i pored toga dvoranski sportovi doživljavaju istinsku ekspanziju.

Kada je u pitanju stranačko djelovanje Vincetić je naglasio kako su se trudili pospješiti komunikaciju s temeljnim ograncima i njihovim članstvom, organiziravši svake godine minimalno jedan obilazak terena, a u izbornim godinama i po dva puta. -Održali smo ukupno 48 sjednica OO i još veći broj sastanaka predsjedništva. U većini naših TO sjede vrlo kvalitetni i politički korektni ljudi sa sposobnošću prepoznavanja i iznošenja problema, ali i donošenja kvalitetnih političkih kompromisa i njihov angažman je u ključnim trenucima bio neprocjenjiv. Potrebno je ispraviti razmišljanje članova OO koji povremeno imaju percepciju da su delegirani striktno iz svojih baza i da moraju zastupati interese svojih baza. Također, treba jasnije razgraničiti pojmove član-simpatizer- glasač, rekao je Vincetić, ne propustivši kazati da mnogi odlaze na zapad, a razlozi su različiti, od socioekonomskih do čisto subjektivnih. –Odlaze i oni koji su materijalno-financijski sigurniji od mene i većine vas koji ovdje sjedite. Problem nadilazi sve nas i naš zadatak je da osiguramo život dostojan čovjeka na ovom prostoru onima koji žele ostati, poručio je načelnik Vincetić.  

U izvješću je Vincetić zahvalio na doprinosu Zajednice žena i Mladeži koji su nosili neophodno potrebnu energiju i bili na raspolaganju, posebno u predizbornom periodu kad je to najnužnije u stranci. Istaknuo je potrebu omasovljenja i kadrovskog jačanja stožerne stranke kako bi u narednom periodu ostvarili još bolje rezultate. -Ostvarili smo izuzetno dobre rezultate, kako na lokalnim tako i državnim izborima. Na lokalne izbore 2015.g izašli smo samostalno i bez predizbornih koalicija, a s pobjedničkom listom i kandidatom za načelnika općine i ostvarili vrlo dobre rezultate. Naš kandidat osvojio je 61% glasova, a naša lista okrunjena je sa 14 vijećničkih mandata, dok  vijećnici dolaze iz 7 temeljnih ogranaka, kazao je Vincetić i dodao kako su postigli impozantne rezultate u izborima na županijskoj razini, te pružili snažnu potporu sestrinskoj stranci HDZ u RH kroz više izbornih ciklusa.

Nakon podnesenog izvješća, prigodne riječi  prisutnim u oraškoj kino dvorani uputili su Đuro Topić predsjednik ŽO HDZ BiH Posavina i Ivo Vincetić dopredsjednik HDZ BiH. Topić je najavio brojne izazove za članstvo HDZ BiH,  ali ga ohrabruje prisutnost i angažman mladih u radu stranke. U svojem podužem izlaganju Vincetić je u prvi plan stavio potrebu stranačkog zajedništva i institucionalnu infrastrukturu koju nitko ne može otuđiti i odnijeti na drugu stranu. – U najtežim trenucima prevaziđimo razmimoilaženja i unutarnje podjele i unesimo stabilnost unutar stranke, poručio je Ivo Vincetić, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:33