StoryEditor

Održan ždrijeb Lige prvaka: Real izvukao prvog favorita

Piše D  /  16.12.2019., 01:12h

Modrićev Real je najtrofejniji europski klub, a City prvi favorit za osvajanje Lige prvaka ove sezone. Madridski klub neuvjerljiv je ove sezone, dok s druge strane Guardiolin City gazi u Ligi prvaka, ali je u prvenstvu daleko iza Liverpoola.

Branitelj naslova Liverpool mogao bi biti u problemu jer će u osmini finala igrati protiv Atletica, kluba čiji stil igre može napatiti Kloppove igrače. Još jedan od derbija je sudar Napolija i Rakitićeve Barcelone, a zanimljivo će biti i u okršaju Chelseaja i Bayerna gdje će na različitim stranama biti Mateo Kovačić i Ivan Perišić. 

Puno sreće imali su Juventus i Tottenham. Ta dva kluba su izvučena među posljednjim i prijetio im je međusobni susret, a Tottenhamu i okršaj s Barcelonom. Umjesto toga, Juventus će igrati protiv Lyona, a Mourinhov Tottenham protiv Leipziga, jednog od najpoželjnijih nositelja. 

Najmanje atraktivnim parom čini se onaj Atalante, koja je završila na drugom mjestu Dinamove skupine, i Valencije. Atalanta je bila mnogim nositeljima najveća želja od nenositelja, a Valencia je bila klub koji su svi nenositelji htjeli izvući.

Dvoboji osmine finala Lige prvaka igraju se 18.-19. veljače i 25.-26. veljače, dok su uzvrati 10.-11. ožujka i 17.-18. ožujka. Finale se igra 30. svibnja u Istanbulu, piše Index.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:15