StoryEditor

Održan sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju nasilja u obitelji u HBŽ-u

Piše D  /  18.04.2019., 06:04h

Tema sastanka bila je izrada i provođenje mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za koje je Koordinacijsko tijelo za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje HBŽ-a zaduženo Rješenjem Vlade ove županije od 16. siječnja 2019. godine.

Razgovaralo se o Nacrtu Programa mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji, prijedlozima i nedostacima nakon čega je postignut zaključak da svi članovi Koordinacijskog tima eventualne prijedloge i komentare na postojeći Nacrt dostave Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a zaključno do 15.svibnja 2019. godine.

Zaključeno je također i da će se daljnji rad Koordinacijskog tima odvijati uz punu podršku i potporu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) BiH Ured u Drvaru, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Sastanku su nazočili predstavnici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, OESS-a BiH Ured u Drvaru, županijskog Tužiteljstva, Ministarstva financija HBŽ-a, Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a, Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ-a, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Livno te predstavnici općinskih službi za socijalni rad s područja Hercegbosanske županije.

Inače ovaj događaj organizirali su OESS BiH Ured u Drvaru i Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:51