StoryEditor
beograd

Određen pritvor ocu dječaka koji je ubio devetero ljudi

Piše hina  /  05.05.2023., 21:41h

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvora ocu učenika K. K (13) koji je prije dva dana u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio šestero učenika i nastavnicu.

Otac dječaka V.K. (47) osumnjičen je za kazneno djelo protiv opće sigurnosti i da je obučavao svog trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i streljivom tako što ga je vodio u streljanu. 

Također mu se stavlja na teret da je postupao protivno odredbama Zakona o oružju i streljivu i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno skladištenje oružja tako što oružje i streljivo nije osigurao da dijete ne može do njega.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom razdoblju mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog toga jer je za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora u trajanju dužem od deset godina. 

Više javno tužiteljstvo (VJT) u Beogradu ranije je priopćilo da je otac saslušan te da je negirao krivnju. Tijekom saslušanja osumnjičeni se aktivno branio. 

Tužiteljstvo navodi da K. K. nije kazneno odgovoran jer nema navršenih 14 godina, te je radi opservacije smješten u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za djecu i mlade.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:28