StoryEditor
nasilje u obitelji

Određen pritvor Mostarcu koji je osumnjičen da je nožem napao brata

Piše desk  /  14.05.2022., 07:34h
Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Mostaru, rješenjem mostarskog Općinskog suda od 13. svibnja ove godine određen je pritvor u trajanju od mjesec dana Dervišu Nazečiću (1971.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “nasilje u obitelji”.

Naime, Derviš Nazečić se sumnjiči da je 11. svibnja ove godine oko ponoći u obiteljskoj kući na adresi Baltina broj 2, u Mostaru, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu sa svojim bratom S. N. i ocem I. N., na način da je, bez prethodne svađe ili prepirke i bez ikakvog povoda, prišao bratu S. N. koji je ležao na krevetu, a zatim mu nožem zadao udarac u predjelu leđa ispod vrata, uslijed čega je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede.

Nakon toga je S. N. štiteći se rukama u namjeri da se obrani, zadobio posjekotinu u predjelu malog i domalog prsta lijeve ruke, a zatim uspio izaći iz kuće na ulicu. On je potom vozilom Hitne pomoći odvezen u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći, navode iz Županijskog tužiteljstva, prenosi Jabuka tv.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru u suradnji s MUP-om HNŽ-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 11:49