Article_Top_970x250

Određen jednomjesečni pritvor Alisi Mutap

sud bih odlučio

Određen jednomjesečni pritvor Alisi Mutap

lip 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH jučer održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužiteljstva  BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužitelji su napomenuli da se oni terete za organizirani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhićeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za prometne istrage Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhićeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba