StoryEditor

Odobrena organizacijska shema srednjih škola u HNŽ-u

Piše D  /  28.07.2020., 06:07h

Izražena je nada kako će Europski sud prihvatiti Akcijski plan što bi bilo od velikog značaja za stabilnost županijskih javnih financija. Donesen je i zaključak da se zbog značaja teme i financijskih implikacija na županijski proračun usvojeni Akcijski plan u vidu informacije dostavi zastupnicima u Skupštini HNŽ-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a, prenosi fena.

Na sjednici je usvojen Program rada Vlade HNŽ-a za 2020. godinu, koji će, također, biti upućen u skupštinsku proceduru, a u cilju kvalitetne pripreme za novu školsku godinu, Vlada je dala suglasnost na prijedlog organizacijske sheme srednjih škola u HNŽ-u za školsku 2020./2021. godinu.

Članovi Vlade prihvatili su Plan provedbe Programa razvitka malog gospodarstva za 2020. godinu Ministarstva gospodarstva HNŽ-a u iznosu od milijun KM. Tijekom rasprave istaknuto je uvjerenje kako će i ova potpora pomoći u osnaživanju gospodarstva koje dodatno trpi velike posljedice zbog korona-krize. Također, usvojen je Program utroška sredstava Ministarstva za transfere neprofitnim organizacijama u iznosu od 140.000 KM.

Vlada je usvojila Program o izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava. Istaknuto je da je za tu namjenu povećan ukupni iznos sredstava koji sada iznosi dva milijuna KM.

Također, usvojena je Izmjena Plana i programa Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za 2020. godinu gdje je na osobit način istaknut projekt saniranja visećeg mosta na regionalnoj cesti R-437 Ostrožac- Fojnica u iznosu od 404.000 KM.

Vlada je usvojila niz odluka iz resora Ministarstva za pitanja branitelja vezanih za ostvarivanje prava temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji koje se odnose na pokrivanje troškova liječenja i potpore osobama u stanju socijalne potrebe.

Na današnjoj sjednici Vlada je razmotrila i prihvatila Informacija o poslovanju Javnog poduzeća Šumsko-gospodarsko društvo „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar za 2019. godinu. U obrazloženju informacije ravnatelj Trpimir Jelić iznova je istaknuo ozbiljnu devastaciju šumskog dobra pozvavši još jedanput sve dionike uključene u tu problematiku da se istinski zauzmu za njegovo rješavanje, navodi se u priopćenju.

Vlada HNŽ-a utvrdila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ-u, koji će biti upućeni u dalju skupštinsku proceduru.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:53