StoryEditor
dom naroda

Odobren nastavak rada bloka 4 TE Tuzla i bloka 5 TE Kakanj

Piše fena  /  24.03.2022., 17:45h
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je popodne i bit će nastavljena idućeg tjedna , kada će biti obavljeno pojedinačno glasanje izaslanika o predloženom imenovanju dva buduća člana iz Federacije BiH u Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK).

Prije prekida sjednice, tijekom jedne od točaka dnevnog reda je odobren nastavak rada bloka 4 u Termoelektrani Tuzla, kao i bloka 5 Termoelektrane Kakanj.

Prethodno je na ovoj sjednici prihvaćen Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje.

Time zakon još nije konačno donesen iako ga je ranije prihvatio i Zastupničko dom jer je danas odobren s više amandmana, što iziskuje usuglašavanje konačnog istovjetnog teksta u oba doma.

Iako je prvobitnim tekstom najavljena stroga zabrana pušenja u javnim zatvorenim prostorima, neki od današnjih amandmana dozvoljavaju pušenje u propisno odvojenim prostorijama u zračnim lukama kao i u ugostiteljskim objektima gdje se služi piće pod uvjetom da vlasnici tih objekata istaknu vidnu oznaku o prostoru u kojem je jedino dozvoljeno konzumiranje duhana. Totalna zabrana je ostala za ugostitelje koji poslužuju hranu odnosno njihove goste.

Predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović, prekidajući današnju sjednicu i najavljujući nastavak, najavio je za idući tjedan na kraju mjeseca još jedno zasjedanje u istom danu, kada treba razmatrati i Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2022. godinu.

Nije precizirao datum kada će to biti jer su neke kantonalne skupštine najavile ranije također za taj period svoja zasjedanja, a poznato je da su pojedini članovi županijskih skupština ujedno i članovi federalnog Doma naroda.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:50