StoryEditor
turizam

Odličan početak kolovoza u Neumu, čekaju se turistički vaučeri

Piše desk  /  05.08.2022., 22:53h

Izgradnjom Pelješkog mosta turistička ponuda Neuma je ugrožena, tvrdi dio neumskih ugostitelja. No, statistički pokazatelji o posjetima za početak kolovoza već su odlični, a vrhunac se očekuje nakon aktivacije turističkih kupona. U Neumu je i plava granica čija sigurnost uvjetuje uspješnu sezonu. N1 je provjerio stanje na terenu.

Prvi put ikada na moru za trinaestogodišnju Nadu Nedić. Roditelji su odabrali Neum

“Preporučujem svima koji su prvi put na moru kao ja, da za početak, pošto svi idu u Crnu Goru, za početak ja preporučujem Neum”, kazala nam je Nada.

Iako pojedini ugostitelji, koji ne žele stati pred kamere smatraju da je otvaranjem Pelješkog mosta Neum izgubio na turističkom potencijalu, ipak preporuka i potražnja za Neumom osjetna je već nakon najave mogućnosti korištenja turističkih vaučera. Početak kolovoza u smještajnim kapacitetima prve kategorije je preko 90 posto iskorištenosti

“Zasigurno će veliki dio tih sredstava doći u Neum odnosno hotelijerima i turističkim djelatnicima i da na taj način imamo i dužu sezonu i da se bolje pozicioniramo i prezentiramo ono što imamo”, kazao je Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Za sigurnost posjetitelja Neuma brine, između ostalih, i Granična policija BiH, koja nadgleda plavu granicu. U tijeku sezone zabilježi se 5-6 prekršaja prelaska plave granice.

“Dođu navrate, prekontroliraju da li sam registrirao čamac, da li nisam, ali rade odlično ovaj svoj posao. Brane ove naše granice morske”, kaže ribar Muris Hamidović.

Do 22 kolovoza na terenu djeluju i inspektori Federalne uprave policije koji vrše kontrolu plovidbe, a sve u cilju uspješne realizacije turističke sezone. 

Dnevnik.ba

05. kolovoz 2022 22:53