StoryEditor
izbori u bih

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat dao javnu potporu Borjani Krišto: "BiH bez konstitutivnog i potpuno jednakopravnog hrvatskog naroda ne može i neće opstati"

Piše desk  /  28.09.2022., 18:13h

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine daje punu potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kao hrvatski branitelji i pripadnici Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne, želimo pozvati sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Republike Hrvatske ali i drugih zemalja u kojima žive Hrvati iz BiH, a koji imaju pravo glasa, da se odazovu na predstojeće Opće izbore u BiH 2. listopada 2022. godine. Svjedoci smo proteklih dana kako se Hrvatima u BiH prijeti raznim prebrojavanjima, kako nam se prijeti oduzimanjem naše konstitutivnosti i jednakopravnosti i kako će legitimni hrvatski politički predstavnici biti zamijenjeni onim podobnim Hrvatima koje izabere većinski bošnjački narod. Naša je obaveza ali i odgovornost, odgovoriti na ove prijetnje upućene hrvatskom narodu kojega Bošnjaci žele pretvoriti u nacionalnu manjinu, a naš najbolji odgovor će biti izlazak na predstojeće izbore. Pokažimo naše hrvatsko zajedništvo, pokažimo naš hrvatski ponos, prkos, hrabrost i odlučnost kako smo to učinili u Domovinskom ratu, i ne dopustimo da naš hrvatski narod u BiH izgubi svoju ustavom zajamčenu konstitutivnost i jednakopravnost i svoj politički subjektivitet, kako bi to željeli oni brojniji od nas. To će biti naš najbolji odgovor onima koji nam prijete kao narodu, odgovor i poruka da se hrvatski narod ničega ne plaši, i da će hrabro i odlučno obraniti svoju konstitutivnost, jednakopravnost i opstojnost u Bosni i Hercegovini, jednako onako kako smo se obranili u Domovinskom ratu. Onima koji nam prijete raznim prebrojavanjima, isključivanjem legitimnih političkih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, poručujemo da ako spriječe legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kako u Predsjedništvu tako i na svim razinama vlasti, moraju preuzeti odgovornost za nestanak države Bosne i Hercegovine, jer Bosna i Hercegovina bez konstitutivnog i potpuno jednakopravnog hrvatskog naroda ne može i neće opstati.

Na kraju, dragi branitelji, pozivamo Vas i sve vaše obitelji ali i sve Hrvatice i Hrvate s pravom glasa da izađete na Opće izbore 2. listopada i pružite potporu Borjani Krišto kao zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, kao i svim kandidacijskim listama Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako bi smo osigurali da naš hrvatski narod predstavljaju njegovi legitimni predstavnici.

Zajedno u ratu, zajedno u miru!  

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:41