Article_Top_970x250

ODGOVOR BOŠNJAČKIM STRANKAMA: Dom naroda treba biti jednak Zastupničkom domu!

BOŽO LJUBIĆ ZA DNEVNIK.BA:

ODGOVOR BOŠNJAČKIM STRANKAMA: Dom naroda treba biti jednak Zastupničkom domu!

tra 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na današnjem sastanku bošnjačkih političkih stranaka sa stranim veleposlanicima u našoj zemlji kazano je kako u obzir dolazi samo popis iz 1991. i kako Dom naroda u FBiH treba izjednačiti s Domom naroda u Republici Srpskoj. Ove navode za Dnevnik.ba komentirao je Božo Ljubić, trenutni zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Naša stajališta  su jasna, i mene i cijelog HNS-a", kaže Ljubić u izjavi za Dnevnik.ba komentirajući navode donešene na sastanku bošnjakih političkih stranaka s veleposlanicima Cormack i Wigemarkom.

"Dom naroda treba bit ravnopravan zastupničkom domu i u FBiH i na državnoj razini", kaže Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i dodaje: "Kad je u pitanju popis stanovništva, besmisleno je pozivanje na onaj iz 1991. jer postoji popis stanovništva iz 2013.", kaže on.

"Mi se zalažemo za izvorna daytonska načela, jedini "ustupak" koji bi bili spremni napraviti je onaj koji ide u smjeru da se uloga Doma naroda FBiH na neki način valorizira i da taj dom bude ravnopravan kada se donose odluke i o Vladi Federacije i predsjedniku Federacije", kaže on.

Također, Ljubić naglašava i to kako se HNS zalaže za legitimnost Vijeća naroda u RS-u.

"Mi nismo protiv legitimnosti Vijeća naroda u Republici Srpskoj, međutim, to nije pitanje moje apelacije i onoga na što se ona odnosi", rekao je on.

I. Crnjac / Dnevnik.ba