Article_Top_970x250

Odgođeno izricanje presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i ostalima

za 8 dana

Odgođeno izricanje presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i ostalima

lis 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Izricanje drugostupanjske presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i još osam osoba koje se terete za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje odgođeno je za 8. studeni. Prvobitno je izricanje presude bilo planirano za danas.

Ročište za izricanje drugostupanjske presude, kako su pojasnili u Sudu BiH, odgođeno je iz tehničkih razloga, piše BIRN.

Prvostupanjskom presudom u listopadu 2018. Jerko Ivanković Lijanović i još osam osoba osuđeni su na ukupno 52 godine i osam mjeseci zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca, porezne utaje i neplaćanja poreza te krivotvorenja ili uništenja poslovnih knjiga ili isprava, a tri tvrtke na novčane kazne u iznosu od oko tri milijuna konvertibilnih maraka (KM), nakon čega su žalbe Obrane uvažene te je ova odluka ukinuta i suđenje je počelo pred Apelacijskim vijećem Suda BiH.

Jerko Ivanković Lijanović je ranijom presudom bio osuđen na 12 godina i novčanu kaznu u iznosu 50.000 konvertibilnih maraka (KM), dok je Slavo Ivanković Lijanović dobio deset godina zatvora i novčanu kaznu od 30.000 KM.

Milorad Bahilj i Jozo Slišković su dobili jedinstvene kazne od po pet godina i deset mjeseci zatvora, a Željko Mikulić, Draženko Kvesić i Mirko Galić su osuđeni na po tri godine zatvora, dok su Mirjana Šakota i Miroslav Čolak osuđeni na po pet godina zatvora.

Istom odlukom, tvrtka “Farmer” je novčano kažnjena iznosom 800.000 KM, “Farmko” dva milijuna maraka, a “Optimum” 200.000 KM.

Dnevnik.ba