StoryEditor

Odbjeglog Mirka našli mrtvog u kući: Ubio provalnika pa nestao

Piše D  /  24.05.2019., 02:05h

Mrtvo tijelo Mirka Kulića (83) pronađeno je u petak ujutro u njegovoj kući u Donjim Stativama kod Karlovca, a u kojoj je lani 17. lipnja iz vojničke puške Papovke ubio Tihomira Martiškovća (25) koji mu je htio provaliti u kuću. Mirko je bio optužen za kazneno djelo ubojstva i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo je protiv njega prije desetak dana podignulo optužnicu.

Do jutros se smatralo da je Mirko u bijegu i za njime je bila raspisana tjeralica, jer se od siječnja nije javljao u Policijsku postaju Duga Resa kako mu je odredio sudac istrage nakon ispitivanja lani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, time više jer je imao njemačko državljanstvo, a porijeklom je iz BiH.

Po nalogu je policija u petak oko 5.35 sati ušla u obiteljsku kuću u Donjim Stativama na području općine Neteretić gdje je su pronašli mrtvo tijelo, zasada nepoznate osobe.

- Na mjestu pronalaska mrtvog tijela nepoznate osobe obavljen je očevid, a u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti provodi se daljnja kriminalistička istraga - rekli su u policiji, piše 24sata.

Neslužbeno se doznaje da je tijelo pronađeno u raspadnom stanju, te će se nad njegovim tijelom provesti obdukcija kojom se utvrđuje njegov identitet, kao i uzrok smrti.

Od Mirkovih susjeda doznaje se da je Mirko u posljednje vrijeme bio bolestan zbog čega je odlazio i liječniku, ali i da ga nisu vidjeli već mjesec dana i više.

- Inače je znao ići u selo do susjeda na telefon da si pozove taksi, no nisam ga vidjela mjesec dana i više, kao niti njegovih životinja, a hranio je patke - rekla je mještanka Donjih Stativa. Slično je potvrdio i drugi mještanin koji je rekao da ga je znao voziti i liječniku.

- Nisam Mirka vidio više od mjesec dana. Kako nitko u selu ne ide do njega, mještani su smatrali da je možda otišao u Njemačku - rekao je.

Podsjetimo, nakon ubojstva mladića lani u lipnju Mirko je selom hodao s mačetom u rukama i susjedima govorio da je ubio čovjeka. Većina susjeda ga tada nije shvaćala ozbiljno jer je to bilo njegovo uobičajeno ćudljivo ponašanje. Nakon što je policija stigla potvrdilo se da je govorio istinu. Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu ga je teretilo da je lani 17. lipnja između 21 i 22 sata, znajući da na podestu ispred ulaznih vrata sobe u kojoj se nalazio, stoji druga osoba, a pristajući da je usmrti, iz vojničke poluautomatske puške ispalio prema vratima pet metaka. Zrna su prošla kroz vrata, a jedno je pogodilo oštećenika u predjelu prsnog koša, te je oštećenik preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja. Teretilo ga se i da je u svojoj kući držao vatreno oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno. 

Dnenvik.ba

19. travanj 2024 22:37