StoryEditor

Odbijena žalba Smiljane Srnec, počinje istraga za ubojstvo sestre

Piše D  /  12.03.2019., 10:03h

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odbila je žalbu okrivljene Smiljane Srnec (45) iz Palovca za ubojstvo sestre Jasmine (23) kao neosnovanu.

Krešimir Golubić, branitelj okrivljene po službenoj dužnosti, podnio je žalbu protiv rješenja Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu o provođenju istrage protiv okrivljenice. Istražna sutkinja odbila je i prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

- U odnosu na odluku kojom je odbijen prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza, sutkinja istrage u bitnome upućuje na odredbu čl. 86. stavak 3. ZKP/08 iz koje proizlazi da službene zabilješke o obavijesnim razgovorima ostaju u spisu predmeta do podizanja optužnice - stoji u rješenju kojim se odbija žalba Smiljane Srnec.

Što se pak tiče odluke kojom je odbijena kao neosnovana žalba na rješenje Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu o provođenju istrage, sutkinja smatra da iz sadržaja za sada raspoloživih dokaza i podataka proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva.

Rješenje o provođenju istrage protiv okrivljene Smiljane Srnec za ubojstvo postalo je pravomoćno.

Protiv odluke kojom je odbijen prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza, Srnec se može žaliti u roku od 3 dana od dana primitka rješenja, a o toj žalbi odlučuje Vrhovni sud republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:31