Article_Top_970x250

Odbijen zahtjev za klanjanjem Bajram-namaza iz HNK Mostar

mostar

Odbijen zahtjev za klanjanjem Bajram-namaza iz HNK Mostar

lip 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Odbijen je zahtjev Medžlisu Islamske zajednice Mostar u BiH za klanjanje bajram-namaza na lokalitetu Lakišića harema iza bivše Robne kuće Hit, objavila je danas Islamska zajednica BiH.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac, obavijestio je Policijsku upravu Mostar o ovoj namjeri te zatražio poduzimanje odgovarajućih mjera iz njihove nadležnosti. Obavijest je otišla i Gradskoj upravi. Iz ureda gradonačelnika, tvrdi Jelovac, dan nakon toga došao je odgovor da treba podnijeti zahtjev za zauzimanje javne površine, što su i učinili.

Međutim, u odgovoru Jelovcu iz PU, obrazloženo je da je potrebna suglasnost gradonačelnika za javno okupljanje, pozivajući se na Odluku o određivanju lokacije za organizirano okupljanje građana Grada Mostara. Naime, tom Odlukom kao mjesto okupljanja građana određeni su stadion i prostor u Sjevernom logoru.

"Bešlić nas svodi na demonstrante, pošto su demonstracije i prosvjedi dozvoljeni tamo gdje je on dozvolio, u Sjevernom logoru i Rodoču", kazao je Jelovac, prenosi portal Faktor.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250