StoryEditor
pitanje oporbe

"Odakle Vučićevom sinu "vreća novca", automobil i stan za Kapetana Dragana nakon njegova izlaska iz hrvatskog zatvora?"

Piše desk  /  19.10.2021., 20:59h
Demokratska stranka poziva Poreznu upravu da obavezno provjeri porijeklo novca i imovine koju su mladi Vučić i njegovi anonimni drugari poklonili Draganu Vasiljkoviću.

Demokratska stranka obratila se javnosti u povodu nedavnog gostovanja Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom Kapetan Dragan, na jednoj, kako kažu, "režimskoj televiziji", prenosi Slobodna Dalmacija.

Vasiljković je tom prigodom, ističu, "eksplicitno izjavio da su mu sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovi neimenovani drugovi poklonili 'vreću s novcem', stan i auto kada je izišao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd".

"Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska stranka tvrdi čitavo vrijeme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti. Vučićev režim nesumnjivo stoji i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojoj se traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravomoćno osuđenog za ubojstvo predsjednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr. Zorana Đinđića“, tvrde demokrate.

Demokratska stranka poziva Poreznu upravu da obavezno provjeri porijeklo novca i imovine koju su mladi Vučić i njegovi anonimni drugari poklonili Draganu Vasiljkoviću.

"Ako poreznici baš ovih dana provjeravaju tko su klijenti turističkih agencija koji plaćaju najskuplje turističke aranžmane, onda su u obavezi da provjere i otkud novac i imovina u ukupnoj vrijednosti od oko 100.000 eura osobama koje službeno nemaju nikakva legalna primanja, ili su im primanja toliko mala da nisu mogli još i donirati bivšem zatvoreniku“, dodaje se u priopćenju.

"Aleksandar Vučić može se ljutitu koliko hoće i vrištati po režimskim medijima kako mu opozicija napada obitelj, ali je u obvezi  odgovoriti odakle njegovom sinu i njegovom društvu ‘vreća novca‘, ili neka dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, poručuju iz Demokratske stranke. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:26