StoryEditor
još malo

Od srpnja u prometu Pelješki most i oko 25 kilometara pristupnih cesta

Piše desk  /  19.05.2022., 09:28h

Pelješki most je završen, a za njegovo puštanje u promet nužan je dovršetak barem dijela pristupnih cesta preko Pelješca. Kako teku radovi, kada će i koliko kilometara biti u funkciji na terenu je provjerio HRT s predstavnikom investitora, Hrvatskih cesta.

- Što se tiče samoga mosta, prošloga su mjeseca otklonjeni svi evidentirani nedostaci. On je u građevinskom smislu potpuno spreman, međutim, da bi bio pušten u promet, potrebno je završiti pristupne ceste samome mostu. Prvenstveno od postojeće magistrale do postojeće pelješke ceste. U nastavku trase bit će pušteno i 10 kilometara stonske obilaznice, kaže Davor Perić, inženjer Hrvatskih cesta.

Kompletan projekt cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom je trasa duljine 32 kilometara.

- Ovoga ljeta bi bilo pušteno u promet, zajedno s mostom, pristupnim cestama istome i prvih 10 kilometara stonske obilaznice. To iznosi gotovo 25 kilometara, dodaje Perić.

Najkompleksniji dio trase stonske obilaznice jest onaj koji uključuje objekte, dva tunela te između njih most Ston koji je imao svoje izazove i poteškoće uslijed globalnih problema, logistike, dobave segmenata. Iz tih razloga taj dio kasni.

- Po trenutnoj dinamici završetak se očekuje do kraja godine.

Perić dodaje da izvođač svakodnevno pojačava resurse u vidu radne snage i strojeva kako bi dostigao ugovorene rokove, a koji su sredina srpnja ove godine. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:46