Article_Top_970x250

Od posljedica koronavirusa preminuo državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade

covid-19

Od posljedica koronavirusa preminuo državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Andrej Isakovic/AFP

Državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je tijekom dana, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izvore u tom ministarstvu.

Vijest o smrti državnog tajnika dr Branislava Blažića još nije službeno potvrđena, ali su portali lista "Blic" i B92 naveli da su potvrdu dobili u ministarstvu, dok  agencija Tanjug navodi da ima potvrdu iz dva izvora.

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koronavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu.

Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi suradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

Rezultati tih testova nisu objavljeni, osim što je šef diplomacije i vicepremijer Ivica Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima i drugih djelatnika koji su pozitivni na koronavirus.

"Imamo i drugih djelatnika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić medijima 25. ožujka, ne precizirajući o kojem broju se radi.

U Srbiji je su do utorka u 15 sati potvrđene ukupno 23 žrtve covida-19 od početka epidemija 6. ožujka, prenosi Hina.

Dnevnik.ba