StoryEditor
vremenska prognoza

Od narednog ponedjeljka u BiH se očekuje snijeg, do kraja ovog tjedna oblačno i toplo

Piše desk  /  05.02.2024., 13:34h

Tjedan koji je pred nama donosi temperature koje su neuobičajeno visoke za mjesec veljaču te će iznositi do 16 stupnjeva celzija. Međutim, od narednog ponedjeljka meteorolozi prognoziraju snijeg.

Kako je kazao meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženan Zulum u tijeku ovog tjedna preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom bez padavina, izuzev na juga i jugozapada zemlje. Padavine će biti povremene i u malim količinama, penosi Klix.

Jutarnji minusi će se zadržati u višim područjima. Za dane vikenda se prognozira rast temperature, naročito u jutarnjim satima i intenzivnija kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Kiša je izvjesna i na ostalim područjima.

Minimalne temperature zraka do kraja radnog tjedna varirat će između jedan i šest stupnjeva celzija u Bosni, u Hercegovini od tri do osam. Najviše dnevne temperature će se kretati od 10 do 18 stupnjeva celzija, a na jugu zemlje do 16.

"Od ponedjeljka, 12. veljače, prema raspoloživim prognoznim modelima prognozira se nastavak padavina koje bi sredinom tjedna uslijed pada temperature zraka u Bosni iz kiše prešle u snijeg", zaključuje Zulum.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:10