Article_Top_970x250

"Od imenovanja kadra SNSD-a u FBiH ovisi hoće li Bošnjaci dobiti nešto u Srpskoj"

cvijanović odgovorila izetbegoviću

"Od imenovanja kadra SNSD-a u FBiH ovisi hoće li Bošnjaci dobiti nešto u Srpskoj"

sij 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da od imenovanja kadra SNSD-a u Federaciji BiH ovisi hoće li Bošnjaci ''dobiti nešto u Srpskoj''.

"To što oni to ne žele je njihova stvar", rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci nakon izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da neće podržati sudjelovanje SNSD-a u izvršnoj vlasti FBiH.

Cvijanović je istaknula da nema povezivanja onoga što se događa na razini BiH s onim što se događa na razini entiteta, ali "ako će se na taj način dogovarati, onda će se i dogovoriti".

"Jasni su nam njihovi principi i pokušaj da povežu imenovanje nekoga na razini Republike Srpske s onim što se radi na razini Vijeća ministara. To je neprincipijelno i nije stvar dogovora. Nije bilo nikakvog paketa te vrste vezano za imenovanja", rekla je Cvijanović.

Kazala je da godinama postoji opstrukcija u FBiH, koja je postojala i kada je SNSD trebao dobiti različite pozicije na kantonalnoj i federalnoj razini.

"Uvijek je bila teška muka da se osigurat sudjelovanje naših kadrova, ali generalno govoreći i Srba", rekla je Cvijanović i dodala da nema prave reprezentativnosti i sudjelovanja Srba u administraciji različitih razina vlasti u FBiH.

Dnevnik.ba