StoryEditor
gnjusno ponašanje

Od grada do kasabe: Sramotni cirkus na sjednici Općinskog vijeća Bugojno

Piše desk  /  08.10.2021., 11:04h
Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji, iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste.

Općinsko vijeće Bugojno, formirano nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, dosad je održalo pet redovitih sjednica. Sve su održane u istom ozračju, na rubu incidenta, a zasluge za to pripadaju vijećnicima oporbenih stranaka, SDP-a, dvije Nezavisne liste, SBB-a i Naroda i pravde. SDA je s 11 vijećnika od ukupno 25 i Koalicijom hrvatskih stranaka (HDZ BiH i HDZ 1990) koja ima dva vijećnika formirala većinu u Općinskom vijeću Bugojno, a za predsjedatelja je izabran Miroslav Zelić iz HDZ BiH. 

Vijećnici oporbenih stranaka ovakvo stanje nikad nisu prihvatili te na krajnje neprimjeren način pokušavaju blokirati rad Vijeća, ne poštujući ni Poslovnik o radu, ali ni kućni odgoj. Psovke, uvrede i zvižduci su postali uobičajen način na koji oporbene stranke dolaze do riječi te svoje izjave plasiraju isključivo  preko medija čiji su vlasnici članovi obitelji oporbenih stranaka, prije svega Naroda i pravde. O medijskoj nepristranosti suvišno je i govoriti, piše Večernji list BiH.

Vrijeđanje i psovke predsjedatelju Vijeća Zeliću, negiranje ustavnog prava na korištenje hrvatskog jezika, povišeni tonovi i stalno korištenje zviždaljke skandalozan su stil rada oporbenih vijećnika u Bugojnu, rijetko viđen i u BiH. Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji, iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste. Na posljednjoj sjednici koja je održana u utorak glavnu riječ vodili su Đemal Bilanović, vijećnik Nezavisne liste, koji je koristio zviždaljku, Armin Čusto, vijećnik Naroda i pravde, i Adnan Hozić, vijećnik SBB-a.  Prije njih po uvredama i psovkama „proslavio se“ Semedin  Omerinović, vijećnik Nezavisne liste koji je jasno poručio kako u BiH nema hrvatskog jezika te da oni koji ga govore trebaju ići u Hrvatsku. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:44